Μια μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στους ανεμβολίαστους υπαλλήλους τους. Καθώς το περιθώριο που έδωσαν για να εμβολιαστούν εκπνέει, απειλούν με απολύσεις.
Η αμερικανική United Airlines ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως θα προχωρήσει στην απόλυση 593 υπαλλήλων της που δεν έχουν προσκομίσει βεβαιώσεις εμβολιασμού.
Συνολικά η United απασχολεί σε αμερικανικό έδαφος 67.000 υπαλλήλους. Περίπου 2.000 άτομα εξαιρέθηκαν από τον εμβολιασμό για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Μεταξύ των υπολοίπων, πάνω από το 99% προτίμησε να εμβολιαστεί.
«Απαιτήσαμε να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι της United που έχουν τη βάση τους στις ΗΠΑ για έναν απλό λόγο: για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους», τονίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης. «Και είναι αλήθεια πως όλοι είμαστε ασφαλείς όταν όλοι έχουμε εμβολιαστεί», προσθέτει η ανακοίνωση.
Παρόμοια είναι και η απόφαση της καναδέζικης Westjet αλλά και της Ελβετικής Swiss.
Η ελβετική εταιρεία έχει δώσει περιθώριο στο ιπτάμενο προσωπικό της να εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του Νοέμβρη αλλιώς θα προχωρήσει σε απολύσεις. “Για τους εργαζόμενους που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσουν για τον εμβολιασμό, υπάρχει η δυνατότητα αναστολής της εργασίας τους για περίπου έξι μήνες” λέει η εταιρεία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments