Αύριο είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τις χώρες που προσδοκούν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες από τη Βρετανία. Ανάμεσα σ΄αυτές και η Ελλάδα.
Και αυτό γιατί η βρετανική διυπουργική επιτροπής συντονισμού της διαχείρισης της πανδημίας, θα ανακοινώσει αύριο ποιες χώρες θα χαρακτηρίσει πράσινες, ποιες πορτοκαλί και ποιες κόκκινες.
Ο διαχωρισμός θα γίνει ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση κάθε χώρας, έτσι όπως την αξιολογούν οι βρετανικές αρχές. Η κατηγοριοποίηση θα επανεξετάζεται κάθε 15 μέρες.
Κάθε κατηγορία θα έχει τις δικές της δυσκολίες και στην καλύτερη περίπτωση (πράσινη λίστα) ένας Βρετανός τουρίστας θα χρειάζεται τουλάχιστον τρία PCR τεστ συν αυτά που πιθανόν θα του ζητήσει η χώρα που θα επιλέξει για τις διακοπές του. Αυτό από μόνο του θα λειτουργήσει αποτρεπτικά καθώς ανεβάζει κατά πολύ το κόστος των διακοπών, αφού μια τετραμελή οικογένεια θα χρειαστεί τουλάχιστον 12 PCR τεστ.
Αν η χώρα που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος για τις διακοπές του βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα, τότε μαζί με τα τρία PCR τεστ θα πρέπει στην επιστροφή του να μείνει σε καραντίνα στο σπίτι του για 10 μέρες, ενώ αν είναι στην κόκκινη λίστα τον περιμένει 10ημερη καραντίνα όχι στο σπίτι του αλλά σε ξενοδοχείο καραντίνας.
Όλα αυτά θα αποτρέψουν πολλούς Βρετανούς από το να ταξιδέψουν σε μια άλλη χώρα για τις διακοπές τους, κάτι που έχουν αντιληφθεί οι αεροπορικές εταιρείες. Το βλέπουν στις μειωμένες κρατήσεις τους γι΄αυτό και ζητούν σήμερα από την βρετανική κυβέρνηση «να αναγνωρίσει το καθεστώς εμβολιασμού των Βρετανών τουριστών και να εγκαταλείψει το «παράλογο» σχέδιο να τους υποχρεώνει σε διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό πριν και μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές τους στο εξωτερικό». Κοντολογίς η Birish Airways, η EasyJet, η Jet2 και το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, ζητούν οι εμβολιασμένοι Βρετανοί, να απαλλάσσονται από την υποχρέωση των τεστ που όπως προαναφέραμε ανεβάζουν δραματικά το συνολικό κόστος των διακοπών.
Η Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα…
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Βρετανικού τύπου, η Ελλάδα θα είναι πιθανότατα στην πορτοκαλί λίστα, δηλαδή τρία PCR τεστ και καραντίνα στο σπίτι. Υπάρχει ελπίδα κάποια δημοφιλή ελληνικά νησιά (Ρόδος, Κως, Κρήτη κλπ) να εξαιρεθούν και να περιληφθούν στην πράσινη λίστα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments