Χιλιάδες ταξιδιώτες έχουν σχηματίσει ουρά εκατοντάδων μέτρων έξω από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, περιμένοντας τη σειρά τους να φτάσουν στα γκισέ των αεροπορικών εταιρειών, με την ευχή ότι θα προλάβουν την πτήση τους.
Η Ολλανδική KLM θα ακυρώνει από 10 έως 20 πτήσεις την ημέρα προς ευρωπαϊκούς προορισμούς έως τις 28 Αυγούστου. Η αεροπορική εταιρεία μειώνει επίσης σημαντικά τις πωλήσεις εισιτηρίων, προκειμένου να υπάρχουν θέσεις να βολευτούν αυτοί που οι πτήσεις τους ακυρώνονται.
Την ακύρωση ακόμα 10.300 πτήσεων από τη Βρετανία προς ευρωπαϊκούς προορισμούς στο διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου, ανακοίνωσε και η British Airways (BA). Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση υπαγορεύθηκε από τις ελλείψεις προσωπικού, που περιορίζουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.
Οι νέες ακυρώσεις προστίθενται στις περίπου 16.000 πτήσεις των Βρετανικών Αερογραμμών για φέτος που είχαν ανακοινωθεί το Μάιο. Αντιστοιχούν στο 13% του προγράμματος της BA του φετινού καλοκαιριού.
Τον Ιούνιο, η γερμανική Lufthansa, ακύρωσε 900 πτήσεις και στη συνέχεια ανακοίνωσε άλλες 2.200 ακυρώσεις για το καλοκαίρι. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι η Lufthansa λαμβάνει πλέον ακόμη πιο δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Εκτός από τις περίπου 3.100 πτήσεις που έχουν ήδη ακυρωθεί για το καλοκαίρι, κάνει περαιτέρω προσαρμογές στο πρόγραμμα πτήσεων. Από την Παρασκευή (8 Ιουλίου) έως την Πέμπτη (14 Ιουλίου) ακύρωσε περίπου το 19% των πτήσεων της.
Αυτό συμβαίνει με πάρα πολλές αεροπορικές εταιρείες. Η ζήτηση για ταξίδια εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, ταυτόχρονα όμως υπάρχει έλλειψη προσωπικού με αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες, γιατί κόπηκαν πάρα πολλές θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Επίσης τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται κατακόρυφα και προκαλούν υψηλά επίπεδα αναρρωτικών αδειών στο υπάρχων προσωπικό. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί πρόσθετο άγχος για όσους εξακολουθούν να εργάζονται και ενθαρρύνει περαιτέρω απουσίες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που συνήθως αναφέρεται ως το καλοκαιρινό χάος των αεροδρομίων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments