Η ώρα της αλήθειας για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης έφτασε. Την άλλη Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου στις 6μμ, σε αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η Fraport, θα παρουσιάσει τα σχέδια της για το μεγαλύτερο από τα δεκατέσσερα αεροδρόμια που ανέλαβε μετά από διαγωνισμό να διαχειριστεί για 40 χρόνια. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί παραγωγικοί και τουριστικοί φορείς της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσίνελ και το επιτελείο του, θα παρουσιάσουν όχι μόνο το πως θα κάνουν το αεροδρόμιο μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων, αλλά και πως σκοπεύουν να το αναπτύξουν ώστε αυτό να προσελκύσει περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, περισσότερους επιβάτες και γιατί όχι να γίνει σε βάθος χρόνου ένας αεροπορικός κόμβος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έργα επέκτασης που θα γίνουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, θα αυξήσουν κατά πολύ τις δυνατότητες του. Όχι μόνο στην αύξηση εξυπηρέτησης επιβατών άλλα και αεροσκαφών καθώς τώρα λειτουργεί οριακά. Επίσης η Fraport Greece, σκοπεύει να κάνει σημαντικές προσπάθειες για να διευρύνει την πελατεία του αεροδρομίου, δηλαδή να φέρει περισσότερες πτήσεις από περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, άρα περισσότερους επιβάτες.
Για να το πετύχει αυτό, σκοπεύει να συνεργαστεί με όλους τους τοπικούς φορείς που ενδιαφέρονται για την τουριστική προοπτική της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής (Χαλκιδική, Πιερία κλπ).
Τα έργα στα αεροδρόμια που ανέλαβε η Fraport θα ολοκληρωθούν σε βάθος τριετίας και θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά από ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες.
Για την Θεσσαλονίκη επείγουσα προτεραιότητα θα είναι η βελτίωση της εικόνας που βλέπει ο τουρίστας όταν φτάνει και όταν αναχωρεί από το αεροδρόμιο, εικόνα που τώρα δυστυχώς δεν είναι η καλύτερη και μερικές φόρες (πχ όταν βρέχει) είναι τραγική.
Όλα αυτά θα ξεκινήσουν όταν η Fraport Greece παραλάβει τα αεροδρόμια από το κράτος. Πότε θα γίνει αυτό; Κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια. Κάποια μέρα από τις 30 Νοεμβρίου και μετά…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments