Συμπληρώνοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του, το αεροδρόμιο της Αθήνας ενισχύει το ψηφιακό αποτύπωμά του με την προσθήκη της απόλυτης εμπειρίας της ψηφιακής ξενάγησης για μαθητές και σπουδαστές.
Έχοντας υποδεχτεί στους χώρους του μέχρι σήμερα σχεδόν 65.000 μαθητές και σπουδαστές, το αεροδρόμιο και οι άνθρωποί του προσκαλούν τους νέους, διότι οι ξεναγήσεις συνεχίζονται! Με ποιόν τρόπο; Με τεχνολογία 3D Εικονικής Περιήγησης, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα – και από κάθε μέρος του κόσμου– θα μπορούν, από τις 12 Απριλίου, να απολαύσουν την «ψηφιακή βόλτα» τους στο αεροδρόμιο!
Με ξεναγούς τους ανθρώπους του αεροδρομίου και… τη μασκότ του, τον Φίλο Αθηναίο, η μοναδική εμπειρία της ψηφιακής ξενάγησης συνθέτει μια συναρπαστική περιήγηση μέσω κινητού ή τάμπλετ για μαθητές ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών. Δημιουργώντας στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται και περιηγείται πραγματικά μέσα στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η 3D Εικονική Περιήγηση προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει, με τεχνολογία που είναι συμβατή με μάσκες εικονικής πραγματικότητας (VR).
Το Πρόγραμμα Ψηφιακής Ξενάγησης για σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα ξεκινά από 12 Απριλίου. Το αεροδρόμιο προσκαλεί με χαρά τους επισκέπτες να μπουν στην σελίδα του ΔΑΑ ΕΔΩ  και να στείλουν το αίτημά τους στο AirportVRtours@aia.gr για εικονική περιήγηση με ξενάγηση διάρκειας 1 ½ – 2 ωρών.
Αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ξεναγεί μαθητές και σπουδαστές στον Κεντρικό Αεροσταθμό, στους χώρους διαχείρισης αποσκευών, σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους, στις εξόδους αναχώρησης των επιβατών και στον Πύργο Ελέγχου, με τελική στάση στο σταθμό της Πυροσβεστικής, όπου θα παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη του «Πάνθηρα», του οχήματος διάσωσης και πυρόσβεσης.
Μια πρώτη γεύση είναι ήδη διαθέσιμη στα παρακάτω links:
• «Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων»: https://bit.ly/3tXHo6g, «Το Μουσείο της Ακρόπολης – Ένας Κλασικός Προορισμός»: https://bit.ly/3ssLx1z και «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» – η ανανεωμένη διαδραστική έκθεση για το έργο και την προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου: https://bit.ly/3u3Y388
Η νέα Νότια Πτέρυγα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών: https://bit.ly/3fbAar8
Για την πλήρη ξενάγηση, από τις 12 Απριλίου, μέσω του https://www.aia.gr/…/airport-informati…/hospitality-services, η νέα υπηρεσία που προσφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (ADAF) και την 360ο Points of View.
Παράλληλα, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του αεροδρομίου μπορούν ήδη να πραγματοποιήσουν ανά πάσα στιγμή τη δική τους «εικονική περιήγηση», αξιοποιώντας τις δυνατότητες 3D που προσφέρει η πλοήγηση στο www.aia.gr.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments