Κείμενο – Φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Με 19 προορισμούς σε 11 χώρες,  θα συνδέει  η Aegean τη Θεσσαλονίκη αυτή τη θερινή περίοδο. Παράλληλα η ελληνική αεροπορική εταιρεία,  θα πετά από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε  17 προορισμούς εσωτερικού. Ανάμεσα στα νέα διεθνή δρομολόγια της Aegean  από Θεσσαλονίκη  αυτό το καλοκαίρι είναι η Ρώμη,  το Μιλάνο, το Ντουμπρόβνικ η Σμύρνη και τα Τίρανα,  ενώ στο εσωτερικό η Κάρπαθος, η Ζάκυνθος και η Κεφαλλονιά. Επίσης  παραμένουν και αυτό το καλοκαίρι τα Κύθηρα.  Για να ανταπεξέλθει στον αυξημένο πτητικό της πρόγραμμα ,  η Aegean  θα ενισχύσει τη βάση της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με δυο επιπλέον αεροσκάφη,  φτάνοντας τα εφτά.

Αυτά μεταξύ άλλων ανακοίνωσε σήμερα σε εκδήλωση στο  lounge  της εταιρείας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»,  ο Πρόεδρος της Aegean  Ευτύχης  Βασιλάκης.

Η Aegean κάλεσε σήμερα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης,  να δουν από κοντά το νέο  Lounge  και επ’ ευκαιρίας ο Πρόεδρος Βύρων Θεολόγης έκοψε  την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ένωσης.

Στην εκδήλωση εκτός από τον Πρόεδρο της Aegean  Ευτυχή Βασιλάκη,  παραβρέθηκαν από την  Aegean ο διευθυντής πωλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο Στέφανος Σαδόπουλος,  η διευθύντρια Βορείου Ελλάδος Ειρήνη Σιδηροπούλου και στελέχη της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την εξέλιξη της ταξιδιωτικής κίνησης, ιδιαίτερα μετά  τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βασιλάκης, το σημαντικότερο είναι να διατηρηθεί η διάθεση του κόσμου για διακοπές και ταξίδια που πριν την έναρξη των εχθροπραξιών ήταν σε επίπεδα ρεκόρ,  με την Ελλάδα να συγκεντρώνει ιστορικό υψηλό στις προτιμήσεις των ξένων.

Ανάμεσα στους ανθρώπους της Aegean  και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, έγινε μια διεξοδική συζήτηση,  ενίοτε ζωηρή,  για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βύρων Θεολόγης, αφού διευκρίνισε πως η επέκταση του προγράμματος από τη Θεσσαλονίκη είναι  πολύ θετική εξέλιξη,  και τα γραφεία θα στηρίξουν τις πτήσεις,  έθεσε κυρίως δυο ζητήματα. Το πρώτο είναι στις προσφορές και τα νέα προϊόντα που βγάζει η Aegean,  να έχουν πρόσβαση στη πώληση τους και τα τουριστικά γραφεία. Το δεύτερο είναι να δίνει η εταιρεία περισσότερες θέσεις σε τουριστικά γραφεία για τα εκδρομικά τους γκρουπ, καθώς όπως είπε ο κ. Θεολόγης «υπάρχουν παράπονα από συνάδελφους, πως η Aegean  έχει περιορίσει σημαντικά τις διαθέσιμες θέσεις». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Θεολόγης, «αν δεν μας δίνεται θέσεις για γκρουπ παύουμε να υπάρχουμε σαν τουριστικοί πράκτορες, καθώς δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τουριστικά πακέτα».

Απαντώντας ο κ. Σαδόπουλος, παραδέχθηκε πως αυτό ισχύει εν μέρει αλλά μόνο μέχρι το Πάσχα λόγω των ειδικών συνθηκών που διανύουμε. Διευκρίνισε  ωστόσο πως μετά θα δοθούν περισσότερες θέσεις στα τουριστικά γραφεία αλλά συγκρατημένα, λόγω της ρευστότητας και της αβεβαιότητας που επικρατεί αυτή την περίοδο. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με την κοπή της πίτας που ανέδειξε δυο τυχερές, τη  Ματούλα Βελώνη και την Γεωργία Δημάκη. Αμφότερες κέρδισαν από ένα εισιτήριο της Aegean για οποιοδήποτε προορισμό του δικτύου της…

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments