Κάτι πολύ μεγάλο υλοποιεί η Aegean στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, που θα αναβαθμίσει θεαματικά τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό αεροπορικό χάρτη. Πρόκειται για μια μεγάλη τεχνική βάση συνολικής έκτασης 85.000 m2 η οποία μάλιστα θα λειτουργεί εκ ολοκλήρου με πράσινη ενέργεια που θα παράγεται από φωτοβολταϊκά πάνελ που θα τοποθετηθούν στο κέλυφος των κτιρίων. Το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 140 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.100 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης.
Η Aegean διαθέτει ήδη τεχνική βάση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η οποία ωστόσο καλύπτει αποκλειστικά τις δικές της ανάγκες. Στη νέα τεχνική βάση εκτός από τις δικές της ανάγκες θα εξυπηρετεί σε θέματα συντήρησης και επισκευής, αεροσκάφη τρίτων αεροπορικών εταιρειών απ΄όλο τον κόσμο, ενώ θα αποτελεί ένα μεγάλο εκπαιδευτικό κέντρο πιλότων, πληρωμάτων καμπίνας, και μηχανικών αεροσκαφών.

Αναλυτικά η νέα Τεχνική βάση της Aegean στο αεροδρόμιο Αθηνών θα περιλαμβάνει:
• Τεχνική βάση, χωρητικότητας έως και 10 θέσεων βαριάς συντήρησης, επισκευών και ελέγχων αεροσκαφών διαφόρων τύπων.
• Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων με συνολικά 7 προσομοιωτές πτήσης τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι θα καλύπτουν ανάγκες εκπαίδευσης για αεροσκάφη τύπου Airbus, ATR και Boeing όπου θα εκπαιδεύονται πιλότοι απ’ όλο τον κόσμο. Στην πλήρη του ανάπτυξη, το κέντρο θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους το χρόνο.
– Εγκαταστάσεις για τη διενέργεια ειδικής εκπαίδευσης πληρωμάτων καμπίνας (αεροσυνοδών).
Στο ίδιο οικοσύστημα θα ενταχθεί και η ήδη υπάρχουσα Σχολή Εκπαίδευσης Μηχανικών της Olympic Air, με ισχυρή παράδοση λειτουργίας, αλλά και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός πιλοτών της AEGEAN, που λειτουργεί ήδη.
Όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση (φώτο) πριν μερικές μέρες, το σύγχρονο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει προς το τέλος του χρόνου. Η Aegean το δημιουργεί σε κοινοπραξία με την CAE, μια κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο της αεροπορικής εκπαίδευσης για πιλότους και πληρώματα, με περισσότερα από 200 σημεία εκπαίδευσης σε πάνω από 40 χώρες και 13.000 υπαλλήλους.
Η εξέλιξη αυτή εκτός του ότι κάνει την Aegean πιο ισχυρή, βάζει τη χώρα μας το παιχνίδι της τεχνικής συντήρησης και εκπαίδευσης και μάλιστα σε μια εποχή που οι ανάγκες στην παγκόσμια αεροπορική αγορά αυξάνονται αλματωδώς. Τεχνικές βάσεις για την συντήρηση αεροσκαφών υπάρχουν ακόμη και στην μικρή Μάλτα όπως και στη Βουλγαρία. Η Lufthansa Technik, θυγατρική της Lufhtansa, διαθέτει περίπου 30 τεχνικές βάσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία με τα συνολικά τους έσοδα να προσεγγίζουν τα έξι δις ευρώ το χρόνο.
Επίσης μέχρι τώρα οι Έλληνες πιλότοι για τις τακτικές τους εκπαιδεύσεις πήγαιναν στους προσομοιωτές της Lufthansa στη Φρανκφούρτη ή της Turkish airlines στην Κωνσταντινούπολη. Ήρθε η ώρα να έρχονται οι ξένοι πιλότοι στη χώρα μας για εκπαίδευση, δημιουργώντας μια κινητικότητα με πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για την Aegean αλλά και για τη χώρα μας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments