Για 7η συνεχή χρονιά και για 8η συνολικά, η Aegean Airlines αναδείχθηκε η καλύτερη περιφερειακή εταιρεία της Ευρώπης. Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για μια ελληνική εταιρεία που είχε να ανταγωνιστεί πολύ σημαντικές ευρωπαϊκές εταιρείες. Τη δεύτερη θέση στη σχετική κατάταξη, κατέλαβε η Air Nostrum (Iberia Regional) και την 3η η Air Malta. Σε παγκόσμιο επίπεδο η Aegean κατέλαβε την 5η θέση, με καλύτερη περιφερειακή εταιρεία στον κόσμο την Bangkok Airways. Στον κατάλογο με τις 100 καλύτερες αεροπορικές εταιρίες στην κόσμο η Aegean κατέλαβε την 37η θέση από 33η πέρσι.

Καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο για το 2017 αναδείχθηκε η Qatar Airways με 2η την Singapore Airlines και 3η την ANA (Ιαπωνία). Αξίζει να αναφέρουμε πως στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο μόνο μια είναι από την Ευρώπη, στην 7η θέση η γερμανικη Lufthansa. Επίσης οι Τουρκικές Αερογραμμές, υποχώρησαν από την 7η θέση στη 12η προφανώς λόγω της πολιτικής κατάστασης στη γειτονική χώρα.

Καλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία αναδείχθηκε η Lufhansa με 2η την Tusrkish Airlines και στην 3η θεση την Swiss.

Καλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη αναδείχθηκε η Norwegian με 2η την EasyJet και 3η την Eurowings.

Τα βραβεία της Skytrax θεωρούνται παγκοσμίως κάτι σαν τα Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας και για την κατάταξη των αεροπορικών εταιρειών ψηφίζουν εκατομμύρια επιβάτες και επαγγελματίες του τουρισμού. Φέτος στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 20 εκατομμύρια άτομα από 105 χώρες από τον Αύγουστο του 2016 έως τον Μάιο του 2017.

Η έρευνα κάλυψε πάνω από 325 αεροπορικές εταιρείες, από τις μεγαλύτερες έως τις μικρότερες περιφερειακές.

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments