Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα σε ανώτερα στελέχη της Aegean και εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν την συνεργασία ανάμεσα στην ελληνική αεροπορική εταιρεία και τα τουριστικά γραφεία, τα οποία αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κανάλια πώλησης των εισιτηρίων της. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα του Mediterranean palace και σ΄αυτήν από πλευράς Aegean έλαβαν μέρος ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Roland Jaggi, ο διευθυντής πωλήσεων για Ελλάδα και Κύπρο Στέφανος Σαδόπουλος και η διευθυντήρια του γραφείου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη πωλήσεων για τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια Ειρήνη Σιδηροπούλου.
Από την άλλη μεριά παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Πρόεδρος του ΠΕΤΑΓΑ (Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών) Γιώργος Μαρούτσος ενώ από πλευράς της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης που προκάλεσε την συνάντηση, ήταν ο Πρόεδρος Βύρων Θεολόγης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Βόγιας, η Γενική Γραμματέας Σούλα Θεοχαρίδου, ο Ταμίας Κωνσταντίνος Κουράκος και η Έφορος Ελένη Παρασκευοπούλου.
Η συζήτηση μεταξύ τους που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες ήταν ζωηρή με στιγμές έντασης. Τα βασικά θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων ήταν η B2B πλατφόρμα της εταιρείας την οποία τα τουριστικά γραφεία θεωρούν μη λειτουργική, το help desk και τα ωράρια λειτουργίας του, το μάρκετινγκ της εταιρείας που πολλές φορές φέρνει σε δύσκολη θέση τα τουριστικά γραφεία , θέματα που έχουν να κάνουν με το κλείσιμο εισιτήριων για γκρουπ και φυσικά την πρόσφατη απόφαση της Aegean να ακυρώσει εφτά απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Ελλάδα και εξωτερικό.
Σε όλα τα παραπάνω δεν δόθηκαν ούτε λύσεις ούτε υποσχέσεις. Ωστόσο οι άνθρωποι της Aegean, για μια ακόμη φορά τόνισαν πως θεωρούν τα τουριστικά γραφεία συνεργάτες και όχι αντιπάλους. Τόνισαν ωστόσο πως βρισκόμαστε στην ψηφιακή εποχή, πως όλα πηγαίνουν προς τα εκεί και η εταιρεία δεν μπορεί να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο από αυτόν που ακολουθούν όλες οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βύρων Θεολόγης χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε: «μέσα από αυτή αποκτήσαμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με το εμπορικό κομμάτι της εταιρείας, καθώς μέχρι τώρα οι επαφές μας ήταν μόνο με τις πωλήσεις. Το ότι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην Θεσσαλονίκη δείχνει πως την υπολογίζουν. Νομίζω πως με τις επαφές αυτές οι οποίες θα επαναληφθούν, θα βρούμε έναν κοινό βηματισμό και θα βελτιώσουμε κάποια από τα θέματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας, που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν καμία τύχη. Όλοι οι συλλογικοί φορείς του κλάδου μας ήμασταν στο ίδιο τραπέζι και τους ευχαριστώ γι΄αυτό, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά».

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments