Σε ένα  Διακρατικό Δίκτυο «Προορισμών Φιλικών προς τα Παιδιά» συμμετέχει ο Δήμος Πρέβεζας μαζί με άλλους Δήμους της Αδριατικής και του Ιονίου. Κοινός στόχος όλων είναι να αυξήσουν την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, μέσω μιας φιλικής προς τα παιδιά προσέγγισης αλλά και να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των πόλεων τους,  με την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων συμμετοχικών μεθόδων με επίκεντρο τα παιδιά.

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει στο έργο WONDER με συνεργάτες την Αναπτυξιακή της Πόλης Ντουμπρόβνικ, τη πόλη  Novigrad – Cittanova, το Κέντρο Ανάπτυξης Novomesto Ltd., το Δήμο Cervia, το Δήμο Velenje, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, το Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Παιδιών και Νέων και τον Τουριστικό Οργανισμό Herceg Novi υπό την παρακολούθηση του Δήμου Fano.

Η συνεργασία μεταξύ των εταίρων και η διακρατική προσέγγιση είναι στρατηγικές για την δημιουργία ενός διακρατικού δικτύου “προορισμών φιλικών προς τα παιδιά” που θα χαρακτηρίζεται από μια κοινή ταυτότητα.

Ειδικότερα, ο Δήμος Πρέβεζας προέβη:

–          Στην προμήθεια ποδηλάτων για ηλικίες 7-9 και 9-11 (φώτο),

–          Την εγκατάσταση ενός γυμναστηρίου εξωτερικού χώρου (φώτο),

–          Τη δημιουργία μιας διαδραστικής παιδικής χαράς,

–          Τον σχεδιασμό μίας εφαρμογής προορισμού,

–          Τη διεξαγωγή ενημερωτικών και πιλοτικών δράσεων και

–          Τη δημιουργία ενός Πρεβεζιάνικου Παιδικού Μενού με τοπικά προϊόντα βασισμένα στη μεσογειακή διατροφή (φώτο)

Πιο συγκεκριμένα, το παιδικό μενού «Preveza Kids Menu»  περιλαμβάνει:

·         Ηπειρώτικη  Λαχανόπιτα (κροκέτα με παραδοσιακή γεύση με μυρωδικά από την Ήπειρο συνοδεύεται με γιαούρτι, αγγούρι, ντοματίνια)

·         Σαλάτα ζυμαρικών με κοφτό μακαρονάκι από το Σούλι χωρίς γλουτένη (με κοφτό μακαρονάκι, φρέσκα λαχανικά, ρεβίθια και ντρέσινγκ από τυρί φέτα Ηπείρου και ελαιόλαδο)

·         Κοτομπουκιές (φρέσκο στήθος κοτόπουλο από Πρεβεζιάνικες μικρές φάρμες, παναρισμένο με φρυγανιά και σπιτική κέτσαπ)  

·         Γαλατόπιτα  παραδοσιακή (πλούσια βελούδινη κρέμα με ηπειρώτικο γάλα και σιρόπι κεράσι)

Το παιδικό μενού σχεδιάστηκε με μεσογειακά και τοπικά προϊόντα της Πρέβεζας στο πλαίσιο του έργου “WONDER” στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg ADRION.

Το δημιούργησε ο βραβευμένος chef Τάσος Τόλης μαζί με τους συνεργάτες και executive chefs Βασίλη Δόση και Θανάση Βρετό.

 

Αξίζει να αναφερθεί δε ότι ο Δήμος Πρέβεζας δημιούργησε έναν οδηγό που περιλαβαίνει βήμα βήμα δράσεις και στρατηγικές που πρέπει να αξιοποιήσει μια πόλη για να γίνει «Προορισμός φιλικός προς τα παιδιά».

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Child friendly destinations» με ακρωνύμιο «WONDER», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg V B -Adriatic Ionian- ADRION.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το έργο στην ιστοσελίδα:  https://wonder.adrioninterreg.eu/

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το έντυπο αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Πρέβεζας και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών, της Διαχειριστικής Αρχής και της Κοινής Γραμματείας.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments