Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Ένα μεγάλο event θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον επόμενο χρόνο και πιο συγκεκριμένα από 21 έως 29 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για το EuroPride Thessalniki 2024, την μεγάλη γιορτή της ευρωπαϊκής LGBT+ κοινότητας. Αρχικά ήταν να διοργανωθεί το 2020 ωστόσο λόγω της πανδημίας ματαιώθηκε.
Δεν είναι μόνο μια γιορτή με κοινωνικές διατάσεις αλλά και ένα τουριστικό γεγονός που προσελκύει χιλιάδες κόσμου απ’ όλο τον πλανήτη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως υπήρχαν διοργανώσεις όπως αυτές που έγιναν στη Μαδρίτη και την Ρώμη που προσέλκυσαν πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμου. Στη Θεσσαλονίκη οι διοργανωτές προβλέπουν πως το EuroPride θα φέρει στην πόλη πάνω από 50 χιλιάδες επισκέπτες, πολύ μεγάλος αριθμός για τις δυνατότητες φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.
Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές, που είναι η ομάδα που από το 2012 διοργανώνει κάθε χρόνο το Thessaloniki Pride, σε συνεργασία με το TCB, κάλεσαν τα μέλη του TCB για ενημέρωση σχετικά με το γεγονός και την πορεία της διοργάνωσης του.
Οι βασικοί χώροι που θα φιλοξενήσουν το Europride Thessalniki 2024 είναι το λιμάνι και η ΔΕΘ, ωστόσο δεκάδες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλους χώρους της πόλης. Το βασικό πρόγραμμα περιλαμβάνει το μεγάλο συνέδριο για τα δικαιώματα της LGBT+ κοινότητας, μια συναυλία και την καθιερωμένη παρέλαση στους δρόμους της πόλης. Ωστόσο πολλές ακόμη εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τους συμμετέχοντες.
Εστιάζοντας στο τουριστικό κομμάτι της διοργάνωσης, το EuroPride Thessalniki 2024 αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να αποκτήσει τη φήμη ενός φιλικού προορισμού για τα μέλη της LGBT+ κοινότητας, που ταξιδεύουν πολύ και ξοδεύουν πολλά.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από το εμπορικό κέντρο One Salonica σε αιθουσα του Cineplexx, και εκτός από την ενημέρωση, ανάμεσα στους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους αναπτύχθηκε ένας ενδιαφέρον διάλογος σχετικά με τη διοργάνωση. Παραβρέθηκαν και δήλωσαν την συμπαράσταση τους ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και εκπρόσωπος του αμερικανικού προξενείου. Παραβρέθηκε επίσης ο Σπύρος Πέγκας πρώην αντιδήμαρχος τουρισμού (νυν υποψήφιος δήμαρχος) που επί των ημερών του η πόλη διεκδίκησε και κέρδισε την διοργάνωση του Europride. Ο κ. Πέγκας μεταξύ άλλων πρότεινε στους διοργανωτές να προτείνουν τον Γιάννη Μπουτάρη ως μέλος της διεθνούς οργανωτικής επιτροπής.
Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι αργά στο κοκτέιλ που παρέθεσε η διευθύντρια του One Salonica, Βιργινία Παναγιωτοπούλου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments