Τα συνεργεία στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να ολοκληρώσουν την ανακατασκευή και επέκταση του διάδρομου προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών 1028.
Τα έργα ξεκίνησαν το 2006 και σε μια άλλη χώρα θα είχαν ολοκληρωθεί μέσα σε μερικούς μήνες. Γίνονται με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία διαμήνυσε πως αν οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν επιτέλους μέχρι το 2017, θα πρέπει να χρήματα να επιστραφούν.
Η τελική φάση των έργων θα βγάλει για μερικούς μήνες εκτός λειτουργίας τους δυο κύριους διαδρόμους του αεροδρομίου και θα περιορίσει τις δυνατότητες του στο ένα τρίτο, όσον αφορά τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις αεροσκαφών.
Αυτό θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην τουριστική κίνηση της περιοχής καθώς τα έργα θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος του Ιουλίου.
Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης είπε χθες στη Θεσσαλονίκη ότι ενδέχεται να γίνουν αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των έργων στο αεροδρόμιο ώστε αυτό να λειτουργήσει απρόσκοπτα κατά τους θερινούς μήνες και να μην υπάρξει αρνητική επίδραση στην τουριστική κίνηση. Ωστόσο αυτό το «ενδέχεται» δεν καθησύχασε κανέναν…

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments