Αν και είναι απολύτως βέβαιο πως φέτος η κρουαζιέρα θα καταγράψει στη χώρα μας απώλειες τουλάχιστον 30% λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την έλλειψη σοβαρών λιμενικών και άλλων υποδομών, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επέστρεψε από την παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global στο Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ με θετικά μηνύματα.

Τα θετικά μηνύματα αφορούν τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής κρουαζιέρας και ενίσχυσης του  μεριδίου της τα επόμενα χρόνια.

Αυτό αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου το οποίο μας ενημερώνει πως η Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), τον αντιπρόεδρο  Charles Bud Darr και τον Γενικό  Γραμματέα  Tom Fecke, καθώς και τον Κυριάκο Αναστασιάδη, πρόεδρο της CLIA Ευρώπης  για την ενίσχυση   της παρουσίας και εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Ένωση.

Τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί κρουαζιέρας συζήτησε η Υπουργός σε συναντήσεις με  την  Διευθύνουσα Σύμβουλο της Crystal Cruises  κα Edie Rodriguez, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ponant Cruises Americas κ. Navin Sawhney,  τον Πρόεδρο  της   NLC Group κ.Frank del Rio, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αzamara Cruises Club κ. Larry Pimentel και τον επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας στο χώρο της θαλάσσιας κρουαζιέρας Zanka International  κ. Δημήτριο Κάπαρη.

Κυρίαρχα θέματα αποτέλεσαν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη  νέων ελληνικών προορισμών κρουαζιέρας και θεματικών τουριστικών προϊόντων, τα τουριστικά πακέτα για τουρισμό πολυτελείας, τα έργα υποδομών για την εξυπηρέτηση των αναγκών φιλοξενίας μεγαλύτερων σε μέγεθος κρουαζιερόπλοιων  με βάση τις παγκόσμιες τάσεις, και οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.

Στις συναντήσεις  συμμετείχαν  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, η διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής- Καναδά, Γρηγορία Καματερού και η συντονίστρια από το Υπουργείο Τουρισμού για την Επιτροπή Κρουαζιέρας Ιωάννα Αγγελίδου.

Η Υπουργός συναντήθηκε επίσης, με τον Δήμαρχο του Miami Beach Philip Levine, και με εκπροσώπους της Ομογένειας του Φορτ Λόντερντεϊλ, παρουσία της γενικής προξένου κας Αδαμαντίας Κλώτσα.

Σε συνάντησή της με τον  George Makropulos επικεφαλής του τμήματος φιλοξενίας και τουριστικού μάνατζμεντ του Πανεπιστημίου της Florida (UIF) τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων της Π. Ν. Αιγαίου κ. Γ. Λεονταρίτη, τον σκηνοθέτη Steven Bernstein και Αμερικανούς επενδυτές η Υπουργός ενημερώθηκε για την επενδυτική πρόταση δημιουργίας σχολής κινηματογράφου και κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στη Σύρο.

 Στη φωτογραφία η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ.Τζιάλλας και η  Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, με τους εκπροσώπους της CLIA, τον αντιπρόεδρο Charles Bud Darr και τον Γενικό  Γραμματέα  Tom Fecke, και τον πρόεδρο της  CLIA Ευρώπης, Κυριάκο Αναστασιάδη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments