Ο 70χρονος Γερμανός Γιούργκεν Κάντνερ (φώτο)και η σύντροφος του Σαμπίνε Μερτς, ήταν φανατικοί λάτρεις των ταξιδίων. Ζούσαν για τα ταξίδια και ταξίδευαν σε όλες τις θάλασσες του κόσμου με το ιστιοφόρο τους. Δεν σταμάτησαν να το κάνουν ακόμη και όταν το 2008 απήχθησαν από Σομαλούς πειρατές στον Κόλπο του Άντεν. Τότε, είχαν κρατηθεί όμηροι για 52 ημέρες πριν αφεθούν ελεύθεροι. Μετά την απελευθέρωση του σε συνέντευξή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιούργκεν Κάντνερ είχε δηλώσει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να ταξιδεύει στον κόσμο με το ιστιοπλοϊκό του σκάφος.
Δεν γλίτωσαν όμως από Φιλιππινέζους φανατικούς ισλαμιστές. Τον προηγούμενο Νοέμβριο κατέλαβαν το σκάφος τους ανοιχτά των Φιλιππίνων. Σκότωσαν επί τόπου την Σαμπίνε Μερτς και πήραν όμηρο μαζί τους τον 70χρονο Γερμανό. Ζήτησαν λίτρα 560 χιλιάδες ευρώ αλλά καθώς δεν τα πήραν αποκεφάλισαν τον άτυχο Γερμανό μετά το τέλος της προθεσμίας που έδωσαν. Το αποκεφαλισμένο πτώμα του εντόπισε ο στρατός των Φιλιππίνων την προηγούμενη εβδομάδα.
Η ίδια εγκληματική οργάνωση ισλαμιστών, η Αμπού Σαγιάφ, κρατά 26 ομήρους: 13 Βιετναμέζους, επτά Φιλιππινέζους, έναν Ολλανδό, έναν Ιάπωνα, δύο Ινδονήσιους και δύο υπηκόους Μαλαισίας.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar