Αν και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα μια Ηλία) έχει μια πολύ καλή τουριστική σαιζόν, παραμένει από τις τελευταίες όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη. Και αυτό παρά τα τεράστια τουριστικά της πλεονεκτήματα όπως είναι η αρχαία Ολυμπία, η Πάτρα, η μεγάλη της ακτογραμμή, δυο αεροδρόμια στα όρια της και τόσα άλλα.
«Το 2019 η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της Περιφέρειας ήταν μόλις 1,2% δηλαδή σχεδόν τίποτε» μας είπε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης (φώτο) που συναντήσαμε σήμερα στο περίπτερο της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
«Παρά τα ασύλληπτα τουριστικά μας πλεονεκτήματα, υπήρχε έλλειψη τουριστικής ταυτότητας και προβολής. Κανείς δεν ήξερε τι σημαίνει Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πια περιοχή αφορά. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση της Περιφέρειας αποφασίσαμε αυτό να αλλάξει. Βάλαμε ως στόχο μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, το 2030, η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της Περιφέρειας να δεκαπλασιαστεί και να ξεπεράσει το 10%, όση δηλαδή είναι η συνεισφορά της Περιφέρειας στο ΑΕΠ της χώρας. Δεν είναι δύσκολο να γίνει, χρειάζεται όμως συστηματική δουλειά.
Δημιουργήσαμε τουριστική ταυτότητα την Olympian Land που μας ξεχωρίζει και μας δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα. Τετραπλασιάσαμε τους πόρους για τουριστική προβολή επενδύοντας σε σύγχρονους τρόπους προώθησης και μάρκετινγκ. Προσπαθούμε να προσελκύσουμε αεροπορικές εταιρείες στον Άραξο. Δυο μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων είναι σε φάση αδειοδότησης. Μια στην Κυλλήνη και μια στην Πάλαιρο στην Αιτωλοακαρνανία όπου θα γίνει το πρώτο ξενοδοχείο της Banyan Tree στην Ευρώπη (ΣΣ Η Banyan Tree είναι διεθνής αλυσίδα υπερπολυτελών ξενοδοχείων).
Για την Περιφέρεια μας τα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης είναι τεράστια και πιστεύω πως πολύ γρήγορα θα πάρει τη θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδος» είπε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments