Τις τελευταίες μέρες επικοινωνούν μαζί μας αρκετοί φίλοι των Όμορφων Ταξιδιών από την Κύπρο. Ρωτούν να μάθουν πότε θα ανοίξει τουριστικά η Θεσσαλονίκη για να την επισκεφτούν.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πιο αγαπημένες πόλεις των Κυπρίων, γι΄αυτό και την επισκέπτονται κάθε χρόνο κατά χιλιάδες. Στα ξενοδοχεία της πόλης οι Κύπριοι είναι αυτοί με τις περισσότερες διανυκτερεύσεις.

Τι είναι αυτό που γοητεύει τους Κύπριους στη Θεσσαλονίκη; Η ζωντάνια της πόλης, το μέγεθος της καθώς μένουν σε ξενοδοχεία του κέντρου και κινούνται με τα πόδια, το αχαλίνωτο  shopping, το καλό φαγητό στις ταβέρνες, οι βόλτες στην παραλία, η διασκέδαση, η χαλαρή ατμόσφαιρα στην πόλη του φραπέ. Πολλοί από αυτούς κάνουν ημερήσιες εξορμήσεις στην γύρω περιοχή, καθώς σε απόσταση έως δυο ώρες από τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται  απομεινάρια όλης της ιστορίας του κόσμου , απίστευτος φυσικός πλούτος και εξαιρετικές παραλίες.

Ήδη οι τουριστικοί φορείς των δυο χωρών βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση προκειμένου να βγάλουν στην αγορά τουριστικά πακέτα σε χαμηλό κόστος, ενώ αναμένεται διμερής κυβερνητική συμφωνία που θα άρει τους περιορισμούς  στα ταξίδια μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.

Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν στη 1 Ιουνίου και ήδη έχουν λάβει τις πρώτες κρατήσεις από Κύπρο. Το πτητικό πρόγραμμα της Aegean  θα ξεκινήσει  στη 1 Ιουνίου και οι άνθρωποι της εταιρείας φιλοδοξούν οι πρώτες πτήσεις να είναι μεταξύ Θεσσαλονίκης και Λάρνακας. Η Ryanair  θα ξεκινήσει το δρομολόγιο Πάφος – Θεσσαλονίκη στη 1 Ιουλίου και ενδιάμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι άλλες αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Οι αγαπημένες στους Κυπρίους ταβέρνες,  τα καφέ και οι άλλοι χώροι αναψυχής θα ανοίξουν στη 1 Ιουνίου τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Η ζωντάνια της πόλης έχει επανέλθει ήδη. Στους πρώτους τουρίστες από την Κύπρο η Θεσσαλονίκη θα ετοιμάσει ειδική υποδοχή.  

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments