Όλες οι μελέτες έδειξαν πως η χρόνια που πέρασε ήταν καταστροφική για τον τουρισμό στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης. Το ίδιο αναμένεται να είναι και φέτος καθώς το κράτος αντιμετωπίζει την κατάσταση με όρους δημοσίου.
Χθές έγινε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Απ’ ότι καταλάβαμε αποφάσεις συγκεκριμένες δεν πάρθηκαν παρά μόνο ο καθένας είπε τα δικά του και συμφώνησαν να κάνουν νέα σύσκεψη..
Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε νέα συνάντηση, με τους αρμόδιους φορείς, για την διευθέτηση των ζητημάτων συγκοινωνίας, δηλαδή ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης των νησιών, το οποίο έθεσαν οι παρόντες στη σύσκεψη, σημειώνοντας μάλιστα το υψηλό κόστος των εισιτηρίων.
Προανήγγειλε επίσης νέες συναντήσεις για να αναπτυχθεί ο τουρισμός για ιαματικές πηγές (;;;) όπως ανέφερε.
Για το μέγα θέμα που είναι η αποσυμφόρηση των νησιών, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε: “Το θέμα το χειρίζεται ο κ. Μουζάλας” ενώ διαπίστωσε ότι δεν προβλήθηκε αρκετά ο ανθρωπισμός που έδειξαν οι νησιώτες.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα δράσεων που υλοποίησε το Υπουργείο και ο ΕΟΤ κατά το 2016 για τη δυναμική όπως τη χαρακτήρισε προώθηση και προβολή των νησιών που δέχθηκαν πιέσεις. Το αποτέλεσμα είναι σύμφωνα με την ίδια να αντιστραφεί το κλίμα, η ζήτηση να έχει επανακάμψει και ήδη να καταγράφονται θετικότερα μηνύματα για το 2017. (τα μηνύματα που γράφαμε χθες σε άλλη ανάρτηση)
Η Υπουργός τόνισε ότι για το 2017 ήδη έχει σχεδιαστεί ακόμη πιο ενισχυμένη και εντατική προβολή των νησιών και ζήτησε από τους φορείς να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις , οι οποίες θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση που προγραμματίζεται μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες.
Για το πως θα αποσυμφορηθούν τα νησιά από πρόσφυγες, πως θα μειωθεί το κόστος πρόσβασης σε αυτά, τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν σε Έλληνες να κάνουν τις διακοπές τους εκεί, πως θα αλλάξει η δυσμενής εικόνα που έχει σχηματιστεί, πως αυτά θα προβληθούν αποτελεσματικά και σύγχρονα, είναι θέματα για τα οποία προφανώς θα χρειαστεί νέα σύσκεψη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments