Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας (Κ.Ε.ΔΗ.Κ) συμμετείχαν για πρώτη φόρα στη διοργάνωση «Το καφέ της Ευρώπης» της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική λουτρόπολη Caldes de Montbui της Ισπανία. Τα «καφέ της Ευρώπης» διοργανώνονται από το 2013 σε διαφορετικές -κάθε φορά- λουτροπόλεις και στόχο έχουν τη δικτύωση των μελών, την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, την Υλοποίηση Ευρωπαϊκών δράσεων και τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής διαδρομής λουτροπόλεων.
Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από πρόσκληση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, ο πρόεδρος, Ηρακλής Λειβαδιώτης και ο Διευθυντής της Κ.Ε.ΔΗ.Κ, Σταύρος Κλωνάρης καθώς και η Διευθύντρια Marketing του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Τάνια Ακριτίδου παρουσίασαν για πρώτη φορά, τα Ιαματικά Λουτρά της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκιδική. Το σύγχρονο Υδροθεραπευτήριο με θέα το απέραντο γαλάζιο στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής θεωρείτε ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης λόγω της μοναδικής σύστασης των χημικών στοιχείων που περιέχουν και τις σπάνιες θεραπευτικές τους ιδιότητες, γεγονός που αναγνωρίστηκε επίσημα το 2017 και αναζωογονούν το σώμα και το πνεύμα.
Η παρουσίαση είχε ως στόχο να αναδείξει πως το τυχαίο γεγονός της ανακάλυψης της θειούχας πηγής στα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής αποτέλεσε ορόσημο για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την τοπική κοινωνία. Από τη δεκαετία ‘40 όποτε και ανακαλύφθηκε η πηγή και μέχρι σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν επισκεφτεί τα Λουτρά ενώ από το 2002, όπου και ολοκληρώθηκε η ανέγερση του νέου κτηρίου, τα Ιαματικά Λουτρά της Αγίας Παρασκευής υποδέχονται πάνω από 50.000 επισκέπτες ετησίως, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Σερβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες ανακαίνισης και βελτίωσης που ξεκίνησαν το 2014 συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών. Σημαντική είναι η οριστική αδειοδότηση της λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών της Κασσάνδρας που χορηγήθηκε το 2020 από τη Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, γεγονός που αναβαθμίζει τις ιαματικές λουτρικές εγκαταστάσεις και τους προσφέρει σημαντική προοπτική επιτυχίας και ανάπτυξης για το μέλλον.
Τον επόμενο μήνα, τα Ιαματικά Λουτρά της Αγίας Παρασκευής αναμένεται να επισκεφτούν δημοσιογράφοι από την Ολλανδία και τη Γερμανία στο πλαίσιο των θεματικών Press trips που οργανώνει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και στόχο έχει την ανάδειξη του ιαματικού και wellness τουρισμού στη Χαλκιδική.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments