Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει μια πληθώρα θεματικών πάρκων, με εξίσου μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Ένα φιλόδοξο σχέδιο είναι η κατασκευή ενός τέτοιου πάρκου με θέμα Βιβλικό. Για την ακρίβεια στο Κεντάκι θα κατασκευαστεί «Η Κιβωτός του Νώε».
Πίσω από το αμφιλεγόμενο αυτό πάρκο είναι ο Mike Zovath, ο oποίος είναι και ο συνιδρυτής του Μουσείου της Γεννήσεως. Κύρια αιτία που υπήρξε χρονική καθυστέρηση ήταν η αντιδράσεις που είχαν δημιουργηθεί αναφορικά με το πόσο νόμιμη είναι η εμπορική χρήση θρησκευτικών συμβόλων για προσέλκυση πελατών.Παρόλα αυτά μετά από ανώνυμη ψηφοφορία εγκρίθηκε το σχέδιο από τον Οργανισμό Τουρισμού του Κεντάκι και επιχορηγήθηκε με το ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στο πάρκο πέραν της Κιβωτού θα υπάρχει, ένα αντίγραφο του Πύργου της Βαβέλ, αίθουσες ομιλιών, εμπορικά μαγαζιά, θέατρα, ζωντανά θεάματα, και ένας ζωολογικός κήπος. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές θα προσελκύσει κάτι περισσότερο από 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, θα απασχολήσει 600 με 700 άτομα, ενώ τα πρώτα κέρδη του υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια δολάρια τον πρώτο κιόλας χρόνο.
Η Αμερικάνικη ένωση για το διαχωρισμό πολιτείας και εκκλησίας υποστήριξαν ότι δε θα έπρεπε η πολιτεία του Κεντάκι να προωθεί φονταμενταλιστικές ιδέες, τόσο χριστιανικές όσο και άλλων θρησκειών. Δεν ζήτησαν να σταματήσει η κατασκευή του, αλλά αν μη τι άλλο να μην γίνει με κρατική βοήθεια.
Η Κιβωτός θα είναι μέρος ενός χριστιανικό θεματικό πάρκο προγραμματισμένο να ανοίξει στο County Grant του Κεντάκι μέσα στο καλοκαίρι του 2016.
Θα είναι ο βασικός πόλος έλξης του πάρκου, το οποίο είναι αφιερωμένο στη δημιουργία του κόσμου. Ένας εκ των δημιουργών ο Τζίμι Χάμ υποστηρίζει ότι το πλοίο θα είναι «το πιο ακριβές αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε στον κόσμο.».Η λειτουργία του προβλέπεται ότι θα προσφέρει μια σημαντική άνθηση στην τουριστική βιομηχανία του κράτους.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar