Ο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Ιρλανδίας. Κάποιοι λένε πως είναι το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της χώρας.
Πρόκειται για έναν καταπράσινο λόφο που στην κορυφή του υπάρχει ένα μικρο σχετικά κάστρο. Μέσα στο κάστρο υπάρχει μια μισοκατεστραμμένη γοτθική εκκλησία και ένα νεκροταφείο στο οποίο είναι θαμμένοι επιφανείς άρχοντες και γαιοκτήμονες του τόπου. Υπάρχει επίσης και ένα μικρο μουσείο με αντικείμενα από το κάστρο.
Ο Βράχος του Κάσελ είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα μεσαιωνικής και κέλτικης αρχιτεκτονικής. Τα σημερινά κτίρια είναι από τον 12ο και 13ο αιώνα. Ο χώρος έχει να διηγηθεί πολλά από την Ιρλανδική ιστορία καθώς υπήρξε θέατρο πολλών εξελίξεων. Τον περιβάλλουν ακόμη και μύθοι με διαβόλους και φυσικά τον εθνικό Άγιο τον Ιρλανδών τον Άγιο Πατρίκιο.
Για μας τους Έλληνες που δεν μας πολυενδιαφέρουν τα επεισόδια της τοπικής ιστορίας, αυτό που μας μαγεύει στον Βράχο του Κάσελ είναι το περιβάλλον του. Είναι απίστευτη η αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης που νιώθεις όταν βρίσκεσαι στην κορυφή του και αγναντεύεις τον καταπράσινο κάμπο που περικυκλώνει τον Βράχο του Κάσελ. Καθώς το μάτι φτάνει μέχρι μακρυά, μια ανεξήγητη αίσθηση σε πλημμυρίζει.
Βρίσκεται στο County Tipperary, μιάμιση περίπου ώρα από το Δουβλίνο στο δρόμο που ενώνει την Ιρλανδική πρωτεύουσα με την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Κορκ.

 

Πείτε τη γνώμη σας

avatar