Omorfa taxidia-αποστολή

Οι Πορτογάλοι τρώνε πολλά θαλασσινά. Ειδικά ο ταπεινός μπακαλιάρος μαγειρεύεται με αμέτρητες λαχταριστές συνταγές, που λατρεύουν να τις γεύονται ντόπιοι αλλά και τουρίστες. Οι Πορτογάλοι έχουν και εξαιρετικά κρασιά επίσης. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται με την τουριστική βιομηχανία της χώρας, αποφάσισαν πως αυτά τα δύο προϊόντα θα πρέπει να τα “δέσουν”, να τα προβάλουν και να τα πουλήσουν ακόμη πιο έξυπνα στους επισκέπτες τους. Σε περίπατό μας στο κέντρο της Λισαβόνα, σταματήσαμε σε έναν πολύ όμορφα στημένο χώρο με διακόσμηση που περισσότερο θύμιζε μπουτίκ παρά κατάστημα εστίασης. Και τι πουλούσε; Μια παραδοσιακή συνταγή από κροκέτες πατάτας και μπακαλιάρου όπου επιπλέον υπήρχε γέμιση από λιωμένο τυρί. Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο -εκτός από την εντυπωσιακή διακόσμηση- ήταν η παρουσίαση, με την παρασκευή της συνταγής να γίνεται μπροστά στα μάτια μας, ενώ η κροκέτα είχε πάνω μέχρι και αυτοκόλλητο που έδινε μια αίσθηση υπεραξίας σε αυτό το ταπεινό προϊόν. Μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα, ή να τα συνδυάσετε με ένα ποτήρι κόκκινο Πορτογαλικό κρασί σε πλαστικό ποτήρι. Όση ώρα καθίσαμε συνεχώς έμπαιναν αρκετοί ντόπιοι, αλλά κυρίως πολλοί τουρίστες οι οποίοι βίωναν μια ακόμη ταξιδιωτική γαστρονομική εμπειρία. Για “πακέτο” που περιλαμβάνει μία κροκέτα και ένα ποτήρι κρασί υπολογίστε να δώσετε περίπου 4,5 ευρώ. Σίγουρα δεν θα χορτάσετε με μία μόνο κροκέτα, αλλά αξίζει έστω μια φορά να το δοκιμάσετε.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments