Κείμενο-φωτογραφίες: Μπάμπης Τάσιος

Στη Μόσχα βρέθηκαν πρόσφατα τα Omorfa Taxidia και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ,ένα υπέροχο μουσείο, που είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση του Διαστήματος.
Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ρωσικής πρωτεύουσας και αποτελεί τμήμα του Μνημείου για τους κατακτητές του Διαστήματος.
Το Μνημείο αυτό ,ύψους 110 μέτρων ,θεωρείται από τα πιο επιβλητικά και συγχρόνως διάσημα της Μόσχας. Δεσπόζει στην περιοχή και έχει κατασκευαστεί από τιτάνιο στιλβωμένο.
Η επιφάνεια του Μουσείου Κοσμοναυτικής,αγγίζει τα 8.500 τετραγωνικά και φιλοξενεί εκθέματα ιδιαιτέρως εντυπωσιακά ,που προσφέρουν στον επισκέπτη εικόνες και εμπειρίες μοναδικές.
Στην 20η επέτειο (10-4-1981) από την ημέρα που ο Yuri Gagarin ,ο πρωτοπόρος αυτός κοσμοναύτης ,πραγματοποίησε την πτήση του στο Διάστημα , πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου.
Τα εκθέματα που καλύπτουν επιφάνεια 4.500 τετραγωνικών μέτρων, ανέρχονται στον αριθμό των 85.000 ειδών.
Ανάμεσα τους ,δορυφόροι ,διαστημικός εξοπλισμός ,στολές και προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών ,αντίγραφο του Διαστημικού σταθμού MIΡ,οι διαστημικές κάψουλες των διάσημων σκύλων – κοσμοναυτών που αποτέλεσαν το πλήρωμα των πρώτων πειραματικών αποστολών, ιστορικές φωτογραφίες,δείγματα σεληνιακού εδάφους .
Το έργο για την κατάκτηση και εξερεύνηση του Διαστήματος ,ολοκληρώθηκε υπό την διεύθυνση του Σεργκέι Κορολιόφ ,ο οποίος υπήρξε ο αρχιτέκτονας του Σοβιετικού Διαστημικού Προγράμματος που έστειλε τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο << Σπούτνικ>> σε τροχιά γύρω από τη γη .
Οι επισκέπτες του Μουσείου ανέρχονται στους 300.000 περίπου σε ετήσια βάση και ολοκληρώνοντας την εντυπωσιακή τους περιήγηση, μπορούν να προμηθευθούν αναμνηστικά είδη ,από το κατάστημα δώρων .
Εδώ όσοι λατρεύουν τα διαπλανητικά ταξίδια και την διαστημική τεχνολογία ,θα βρούν το χώρο που θα τους ταξιδέψει έξω απ ΄τα γήινα και τα καθημερινά.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar