Το Salina Turda είναι ένα αλατωρυχείο που βρίσκεται στην περιοχή Durgău-Valea Sarata της πόλης Turda στη Ρουμανία, σε απόσταση 450 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου.
Έγινε τουριστικό αξιοθέατο το 1992, αλλά το 2008 ανακαινίστηκε και μετετράπη σε ένα από τα δημοφιλέστερα της Ρουμανίας προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Το Salina Turda αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ορυχεία αλατιού στην Τρανσυλβανία της κεντρικής Ρουμανίας. Είναι γνωστό από τους αρχαίους χρόνους και τέθηκε σε λειτουργία για υπόγειες εργασίες κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής περιόδου.
Σήμερα, οι επισκέπτες θα χρειαστεί να κατέβουν περίπου 120 μέτρα κάτω από τη γη, αλλά το θέαμα που θα δουν θα τους αποζημιώσει με το παραπάνω. Το εσωτερικό διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία 12 βαθμών Κελσίου και υγρασία 80%, με σχεδόν απόλυτη απουσία βακτηρίων, καθιστώντας έτσι το μοναδικό μικροκλίμα ελκυστικό προορισμό για όσους πάσχουν από αλλεργικές νόσους του αναπνευστικού .
Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά την ιστορία αυτού του ορυχείου, αλλά και θα διασκεδάσουν ανεβαίνοντας στο καρουζέλ ή κάνοντας βαρκάδα στο υπόγειο ορυχείο με τους εντυπωσιακούς του σταλαγμίτες. Ο χώρος περιλαμβάνει επίσης ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, φωτογραφίες, ειδικούς φωτισμούς, κ.α με στόχο να σας εντυπωσιάσουν.
Επιπλέον και σε 50 περίπου μέτρα βάθος θα δείτε γήπεδα μίνι γκολφ και μπάσκετ, ένα αμφιθέατρο και αίθουσα μπόουλινγκ, μπιλιάρδου και πινγκ πονγκ !
Το Salina Turda κατατάσσεται στους εικοσιδύο (22) κορυφαίους θεαματικούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar