Το 2020 αναμένεται να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για τη Θεσσαλονίκη. Και αυτό γιατί αναμένεται να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν πολύ την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και θα αναβαθμίσουν την τουριστική της προοπτική.
Αν οι κυβερνόντες τηρήσουν την υπόσχεση τους, το 2020 θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του Μετρό. Οι πρώτοι του συρμοί θα συνδέουν τον σιδηροδρομικό σταθμό με την περιοχή της Νέας Ελβετίας. Οι σταθμοί στο κέντρο της πόλης θα είναι ανοιχτά μουσεία, καθώς βρεθήκαν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα κατά την εκσκαφή τους, που αποκαλύπτουν πτυχές από την πλούσια ιστορία της πόλης.
Το 2020 θα ολοκληρωθούν τα έργα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” τα οποία θα ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι. Όπως αναφέραμε και σε άλλη ανάρτηση, όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα είναι ένα νέο αεροδρόμιο σε όψη και δυνατότητες. Σύγχρονο, μοντέρνο, που θα ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη της τουριστικής ανάπτυξης όλης της περιοχής.
Το 2020 υπάρχει περίπτωση να είναι έτοιμο το Εκπαιδευτικό Κέντρο και Μουσείο Ολοκαυτώματος στην περιοχή του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού. Η χρηματοδότηση του έργου έχει ήδη εξασφαλιστεί. Από το Ίδρυμα Νιάρχος 10 εκατομμύρια και από τη γερμανική κυβέρνηση άλλα 10 εκατομμύρια. Αρκεί να τρέξουν οι διαδικασίες και να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ένα μεγάλο έργο που θα προσελκύει από μόνο του δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, κυρίως εβραϊκές κοινότητες.
Το 2020 θα είναι έτοιμη η νέα αγορά Μοδιάνο (φώτο). Ένα ερείπιο στο κέντρο της πόλης, στο οποίο τώρα κυκλοφορούν περισσότερο ποντίκια παρά άνθρωποι. Η αγορά πρόσφατα πέρασε σε ιδιωτικά χέρια και η νέα ιδιοκτησία υπόσχεται να τη μετατρέψει σε ένα κόσμημα που θα προσελκύει όχι μόνο ντόπιους αλλά και τουρίστες. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει σε όλες τις παραδοσιακές κλειστές αγορές της Ευρώπης πλην της Ελλάδας.
Για την πόλη της Θεσσαλονίκης που εδώ και πολλά χρόνια έχει μάθει να αρκείται στα λίγα, τα έργα αυτά είναι πολύ μεγάλα, ικανά να αλλάξουν τη μοίρα της πόλης και να προσελκύσουν τουριστικές επενδύσεις.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments