Εδώ και λίγες μέρες το πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης που γνωρίζαμε με το όνομα Les Lazaristes άνοιξε και πάλι, καθώς εντελώς ξαφνικά είχε κλείσει το Μάιο όταν αποχώρησε η εταιρεία που το διαχειρίζονταν. Καθώς τώρα το ξενοδοχείο έχει νέο διαχειριστή, έχει και νέο όνομα. Πλέον ονομάζεται Lazart, όνομα που προκύπτει από τις λέξεις Λαζαριστές (βρίσκεται απέναντι από την Μονή Λαζαριστών) και Art, καθώς εκεί που βρίσκεται, δίπλα στο μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα art hotel.

Νέος διαχειριστής του ξενοδοχείου είναι η εταιρεία Zeus International, μια ελληνική εταιρεία που απασχολεί την επικαιρότητα όλο και πιο συχνά τον τελευταίο χρόνο. Ανήκει στον Χάρη Σιγανό, έναν δραστήριο επιχειρηματία ο οποίος αφού έκανε μια σημαντική καριέρα ως βασικό στέλεχος σε γνωστή ξενοδοχειακή αλυσίδα, αποφάσισε να κάνει τα δικά του βήματα. Η εταιρεία διαχειρίζεται ξενοδοχεία στην στην Κύπρο, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, και από πέρσι και στην Ελλάδα. Προσφέρει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ξενοδοχεία και άλλους ενδιαφερόμενους.

Στην Ελλάδα έφερε δυο σημαντικές διεθνείς ξενοδοχειακές φίρμες την Wyndhan και την Ramada. Ωστόσο το Lazart δεν έγινε μέλος μια τέτοιας αλυσίδας. “Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει στο μέλλον” μας είπε ο κ. Σιγανός όταν τον συναντήσαμε στον αγιασμό του ξενοδοχείου, στο roof top του Lazart με την πανοραμική θέα στην πόλη. “Άλλωστε έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει μέλος μιας μεγάλης διεθνούς αλυσίδας” μας είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Zeus International.

Ως Lazart το ξενοδοχείο ανανεώθηκε. Άλλαξε τον λειτουργικό του εξοπλισμό, τα κρεβάτια και τα λινά του και έγιναν διάφορες εργασίες ανανέωσης. “Έχουμε προσλάβει όλο το προσωπικό που απασχολούνταν από τον προηγούμενο διαχειριστή ενώ εκτιμώ πως σταδιακά θα αυξήσουμε τι θέσεις εργασίας κατά 10 με 15” είπε ο κ. Σιγανός τον οποίο δεν απασχολεί που το ξενοδοχείο δεν είναι στο κέντρο της πόλης άλλα σε μια περιοχή που προς το παρόν δεν αναδείχθηκε τουριστικά αν και έχει πλεονεκτήματα. “Δεν πάμε ποτέ σε έναν αναγνωρισμένο προορισμό” μας είπε ο κ. Σιγανός. “Εμείς δημιουργούμε τον προορισμό. Στην Θεσσαλονίκη πιστεύουμε πάρα πολύ. Είναι πολύ γνωστή στα Βαλκάνια αλλά χάρη στη Χαλκιδική. Η ίδια δεν κατάφερε να γίνει ένας αυτόνομος citybreak προορισμός, παρ΄ ότι έχει όλα τα προσόντα (πολιτισμό, γαστρονομία, νυχτερινή ζωή και καλά ξενοδοχεία). Για χρόνια βασίστηκε στην ελληνική αγορά και όταν αυτή κατέρρευσε έπαθε ζημιά. Τώρα όμως λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων έχει τη μεγάλη ευκαιρία να γίνει μια νέα Κωνσταντινούπολη. Είναι μια μοναδική ευκαιρία που θα ξαναυπάρξει ίσως μετά από πενήντα χρόνια. Πρέπει η πόλη να την εκμεταλλευτεί”. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως πολύ σύντομα θα ακούσουμε και άλλες ειδήσεις από την Zeus International που θα αφορούν στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει κάτι.

Στον αγιασμό του ξενοδοχείου παραβρέθηκαν στελέχη της εταιρείας καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης. Μεταξύ αυτών είδαμε τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο, τον αντιδήμαρχο τουρισμού Σπύρο Πέγκα, την Πρόεδρο του Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Helexpo-ΔΕΘ Κυριάκο Ποζρικίδη, τον διευθυντή του ξενοδοχείου Wyndham Grand της Αθήνας Γιώργο Μαργαρίτη, που αποτελεί και την ναυαρχίδα της Zeus International κ.α.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar