Πριν μερικές μέρες ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, το τετραήμερο εξειδικευμένο γαστρονομικό ταξίδι εξοικείωσης του ταξιδιωτικού δημοσιογράφου και συγγραφέα της USA Today, Eric Grossman. Το ταξίδι οργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
Η πρώτη επαφή του κυρίου Grossman με την πόλη έγινε μέσα από την ξενάγησή του στις κλειστές τοπικές αγορές τροφίμων της πόλης Καπάνι, Μοδιάνο, κλπ., καθώς και στην δοκιμή τοπικών παραδοσιακών γεύσεων της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ημέρα, επισκέφτηκε το Οινοποιείο & το Μουσείο του Κτήματος Γεροβασιλείου, όπου δοκίμασε τις ιδιαίτερες ποικιλίες των μακεδονικών κρασιών.
Στο ημερήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι του στην Μακεδονική κουζίνα, με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Γιώργο Μαστροδημήτρη, επισκέφτηκε τοπικό τυροκομείο και γνώρισε την διαδικασία της παρασκευής της φέτας, είδε και συμμετείχε στην προετοιμασία του γύρου, γεύτηκε πατσά και μαγειρίτσα και τέλος γνώρισε την παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα στον γυναικείο συνεταιρισμό του Αγίου Αντωνίου.
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο προβολής του προορισμού και της τοπικής γαστρονομίας προχωράει σε στρατηγικές κινήσεις και συνέργειες για τη καλύτερη δυνατή προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας διεθνώς.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments