Με τον κύριο AirFastTickets, κατά κόσμον Νικόλαο Κοκλώνη, είχαμε αποφασίσει να μην ξαναασχοληθούμε. Όχι γιατί σχεδόν κάθε φορά που αναφέραμε κάτι για αυτόν μας έπαιρνε έξαλλος και μας απειλούσε πως αν δεν το κατεβάσουμε την άλλη μέρα θα λαμβάναμε μια “ωραία μήνυση” από το γραφείο πολύ γνωστού ποινικολόγου, χωρίς ωστόσο πότε να κατεβάσουμε κάτι και χωρίς ποτέ να μας έρθει κάποια μήνυση, αλλά γιατί ότι είχαμε να πούμε το είπαμε. Όταν διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον εξυμνούσαν, παρουσιάζοντας τον ως έναν τετραπέρατο επιχειρηματία που δημιούργησε μια μεγάλη πετυχημένη εταιρεία από το μηδέν, την AirFastTickets, τα Omorfa Taxidia χτυπούσαν το καμπανάκι για αυτό που έρχεται, καθώς ήταν ξεκάθαρο πως το κανόνι θα έσκαγε. Όταν μετά την κατάρρευση της AirFastTickets τα ίδια μέσα, με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ που δεν τιμούν την δημοσιογραφία, προανήγγειλαν την μεγάλη επιστροφή του κου Κοκλώνη, που με Κινέζους επενδύτες και ξένες πριγκίπισσες θα κατέπληττε τα πλήθη με τις νέες του επιχειρηματικές ιδέες, τα Omorfa Taxidia έγραφαν πως αυτά ήταν παραμύθια και δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Δεκάδες εργαζόμενοι της AirFastTickets έμειναν απλήρωτοι περιμένοντας Κινέζους σωτήρες επενδύτες.

Τι είχε γίνει τότε με την AirFastTickets; Ο κ. Κοκλώνης εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του συστήματος ανάμεσα στα τουριστικά γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες, όσον άφορα την πίστωση που δίνουν οι αεροπορικές στα τουριστικά γραφεία για να πληρώσουν τα εισιτήρια που εκδίδουν, και τις φέσωσε με περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Ένα από τα μεγαλύτερα κανόνια στην ιστορία της αεροπορικής βιομηχανίας. Ο κ. Κοκλώνης ισχυρίστηκε τότε πως αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν και πως ο ίδιος καταστράφηκε οικονομικά. Ωστόσο η πολυτελέστατη ζωή που διάγει από τότε, μόνο κατεστραμμένο άτομο δε δείχνουν.

Στις δίκες που γίνονται από τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες διεκδικούν τα χρήματα τους, ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν ένας απλός σύμβουλος της AirFastTickets και δεν είχε κάποια σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της, αν και στις επικές συνεντεύξεις που έδινε, παρουσιάζονταν ως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Μετά την κατάρρευση της AirFastTickets, ο κ. Κοκλωνης προσπάθησε να ξαναασχοληθεί με το αεροπορικό εισιτήριο, μόνο που οι αεροπορικές εταιρείες δεν ήταν διευθετημένες να την ξαναπατήσουν μαζί του. Έτσι σε κάθε του επιχειρηματική κίνηση του έκοβαν αμέσως την πρόσβαση στο να πουλά απευθείας από αυτές αεροπορικά εισιτήρια.

Τώρα ο κ. Κοκλώνης επανέρχεται με αρνητικό τρόπο στην επικαιρότητα, καθώς η εταιρεία που ίδρυσε, η Dealber, η οποία ασχολείται με τις διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων αλλά και ταξιδιωτικών υπηρεσιών, “εισέπραξε” το τρίτο της πρόστιμο

από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ύψους αυτή τη φορά 60 χιλιάδων ευρώ. Ο λόγος; “Ξεχνούσε” να παραδώσει τα προϊόντα στους καταναλωτές που τα αγόραζαν. Οι καταγγελίες είναι περίπου 70.

Μέσω τρίτων ο κ. Κοκλώνης ισχυρίζεται αυτό που ισχυρίστηκε και στην περίπτωση της AirFastTickets, ότι δηλαδή δεν έχει κάποια εταιρική σχέση με την Dealber, της οποίας είναι ένας απλός σύμβουλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), εμφανιζόταν ως διαχειριστής της εταιρείας από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ από τις 31 Ιουλίου 2017 διαχειριστής εμφανίζεται ο Αλβανός υπήκοος Meta Armando Kiersto. Ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση καταστατικού που έχει καταχωρηθεί στο ΓΕΜΗ και συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου 2017, ο κ. Κοκλώνης εξακολουθεί να εμφανίζεται ως εταίρος της Dealber.

Το ερώτημα ωστόσο είναι ως πότε στο ξέφραγο αμπέλι η Ελλάς, θα μας απασχολούν τέτοια φαινόμενα;

Στο μεταξύ ο πολυτάλαντος κ. Κοκλώνης, ασχολείται με τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της ταξιδιωτικής του εκπομπής «Celebrity Travel», η οποία οσονούπω θα ξεκινήσει στον Αντένα.

Σ΄αυτή διάφοροι Έλληνες Celebrity, ταξιδεύουν μαζί του στα πέρατα της γης, προφανώς γιατί δεν τους απασχολούν οι άλλες δραστηρίοτητες του παρουσιαστή, που κατά καιρούς έρχονται στο φως της επικαιρότητας, όπως καλή ώρα με την Dealber…

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

1 Comment
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments