Το «» ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της κορυφαίας διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές και δημιουργώντας σπουδαίες αναμνήσεις σε κάθε συμμετέχοντα!

Περισσότεροι από 1.850 ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, μικροί αλλά και μεγάλοι φίλοι του αθλητισμού (82 ετών η γηραιότερη αθλήτρια), αγκάλιασαν την διοργάνωση συμμετέχοντας σε περισσότερες από 15 δραστηριότητες στη Μεσσηνία και την Costa Navarino το προηγούμενο Παρασκευο-σαββατοκύριακο.
Το «Navarino Challenge» συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς είχε συμμετοχές από χώρες όπως Η.Π.Α., Καναδάς, Αυστραλία, Βρετανία, Σουηδία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Νότια Αφρική, Γκάνα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο. Παράλληλα, σημείωσε ρεκόρ σε επίπεδο κρατήσεων στο The Westin Resort Costa Navarino, κατά την διάρκεια του τριημέρου, συμβάλλοντας στη στήριξη του ξενοδοχειακού τουρισμού και την προώθηση της Μεσσηνίας ως προορισμού παγκοσμίως.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το «Navarino Challenge» είχε την ασφάλεια και δυναμική υποστήριξη της Allianz Ελλάδος, η οποία ως ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στη φροντίδα της υγείας στήριξε τη διοργάνωση (με την πολυπληθή ομάδα της) ενισχύοντας το μήνυμα της προστασίας της υγείας και της υιοθέτησης ενός υγιεινότερου τρόπου διαβίωσης μέσα από την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Αρχές και αξίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με αυτές της διοργάνωσης.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα του «Navarino Challenge» περιελάμβανε δραστηριότητες για όσους διέμειναν στο The Westin Resort Costa Navarino, όπως μαθήματα aqua aerobic για όλους και baby swimming (για παιδιά ηλικίας έως 3 ετών) με την στήριξη του Swim Academy, του Ομοσπονδιακού Τεχνικού Κολύμβησης, Νίκου Γέμελου και του Αργυρού Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρου Γιαννιώτη, μαθήματα TaeKwonDo από τον δις Αργυρό Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη (με δυναμική συμμετοχή των ομάδων της Κυπαρισσίας και της Καλαμάτας αλλά και ολόκληρης της Μεσσηνίας), μαθήματα pilates από την καθηγήτρια φυσικής αγωγής με εξειδίκευση στο pilates, Μάντη Περσάκη, μαθήματα kick boxing από τον έτερο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, πρωταθλητή του kick boxing, μαθήματα αναρρίχησης (από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή αναρρίχησης του Navarino Outdoors, Γιώργο Μάλαμα) και μια πολύ όμορφη ποδηλατάδα στην Βοϊδοκοιλιά -με τη στήριξη και των δύο δραστηριοτήτων να πραγματοποιείται από το Navarino Outdoors-, τουρνουά μπάσκετ 4on4 (με την υποστήριξη του basketblog.gr) με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, πρωταθλητών, δημοσιογραφικών ομίλων και VIP guests της διοργάνωσης, μαθήματα golf με την υποστήριξη του Navarino Golf Academy καθώς και υποβρύχιες καταδύσεις με την στήριξη των Aqua Divers Club και Scuba Hellas.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, έχοντας ως σύμμαχο τον καιρό (σε μια ηλιόλουστη ημέρα), η δράση μεταφέρθηκε αρχικά το πρωί στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, έχοντας ως πρωταγωνιστή της το υδάτινο στοιχείο.
Στον πανέμορφο όρμο του Ναυαρίνου, στο γραφικό λιμάνι της Πύλου, εκατοντάδες φίλοι της θάλασσας, είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν χωρίς ανταγωνισμό, στα ήρεμα νερά καλύπτοντας την ονειρική κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.), που είχε σχεδιάσει ο Νίκος Γέμελος.
Παράλληλα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πλατεία της Πύλου η δραστηριότητα του Kids’ Athletics με πρεσβευτή τον Ολυμπιονίκη & Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400μ. με εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη. Η δράση παιδαγωγικού περιεχομένου αφορούσε στη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου, ενέργεια που έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου) και εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Η δράση του Kids’ Athletics περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τη δραστηριότητα του μήκους άνευ φοράς, το αγώνισμα του παγκοσμίου φήμης θρύλου και Ολυμπιονίκη, γεννημένου στην Πύλο Μεσσηνίας, Κωστή Τσικλητήρα.

 

 

Αμέσως μετά, την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε για επίσης, πρώτη φορά ο αγώνας Stand Up Paddling by BIC® Sport! Με την υποστήριξη, ενός από τα πλέον αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα στον κόσμο, της εταιρείας BIC® η οποία έχει παρουσία στο χώρο των θαλασσίων σπορ με την BIC® Sport από το 1979, οι συμμετέχοντες αθλητές χωρίστηκαν σε ομάδες αρχαρίων και επαγγελματιών καλύπτοντας οι πρώτοι μια διαδρομή μισού μιλίου και οι δεύτεροι τη διαδρομή του ενός μιλίου στο λιμάνι της Πύλου. Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την αξιοπιστία των σανίδων SUP BIC®.

H Μεσογειακή διατροφή αναδείχτηκε από την food blogger Γωγώ Παπαδιονυσίου ή κατά κόσμον Mamatsita που σε συνεργασία με γυναίκες της Πύλου και με την υποστήριξη της ομάδας του Εστιατορίου Ποσειδωνία ανέλαβαν να φτιάξουν παραδοσιακά λαλάγγια & δίπλες στην Πύλο. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης βράβευσε τους Σπύρο Γιαννιώτη, Κέλλυ Αραούζου και Νίκο Γέμελο, ξεναγώντας τους αμέσως μετά στο σπίτι του Τσικλητήρα στην Πύλο.

Η ημέρα θάλασσας του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε με ένα αγώνα επίδειξης με 25 σκάφη τύπου Optimist και 3 big open, από τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου «Νέστωρ», το Ν.Ο. Καλαμάτας «Ποσειδών» και το Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «Αίολος» με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Λιμεναρχείου Πύλου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ) και του Explore Messinia.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, η δράση είχε πλέον επιστρέψει στο The Westin Resort Costa Navarino! Εκεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάστηκε η δραστηριότητα του boccia, με την δυναμική παρουσία και υποστήριξη της ομάδας της Allianz Ελλάδος (περισσότερα από 90 άτομα παρακολούθησαν την επίδειξη του αθλήματος). Με το δικό του προσωπικό μήνυμα, ο πρεσβευτής της διοργάνωσης και Χρυσός Παραολυμπιονίκης του boccia, Γρηγόρης Πολυχρονίδης χαιρέτησε την εκδήλωση (καθώς βρισκόταν στο Ρίο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες), δίνοντας τη σκυτάλη της επίδειξης του αθλήματος στους αθλητές της εθνικής ομάδας boccia Χρήστο Γαλαίο (6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και Χρήστο Κυπριώτη (Πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), καθώς και στην προπονήτρια Τζένη Ροδίου και την Ευαγγελία Γαλαίου.

Το βράδυ του Σαββάτου, έκλεισε με τον πιο αστραφτερό και φαντασμαγορικό τρόπο, με τα χρώματα του επίσημου αερομεταφορέα της διοργάνωσης, της Qatar Airways!
Την παρουσίαση του cocktail “A Night to Remember by Qatar Airways”, ανέλαβαν οι δημοσιογράφοι Δήμος Μπουλούκος και Δώρα Τσαμπάζη. Η βραδιά κινήθηκε σε ρυθμούς Swing, Jazz, Funk, Soul, Latin και Blues από τους Brandy Σουαρέ και περιελάμβανε χαιρετισμούς, βραβεύσεις και αρκετές εκπλήξεις για τα τιμώμενα πρόσωπα και τους υψηλούς προσκεκλημένους της διοργάνωσης.

Το ενδιαφέρον του κόσμου, που ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε προσδοκία, κορυφώθηκε την τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Δρομείς όλων των ηλικιών, με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino έτρεξαν παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας για πρώτη φορά την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος αναζητώντας τον Οδυσσέα στα Ομηρικά χρόνια. Η εκκίνηση δόθηκε νωρίς το πρωί για τον κορυφαίο Ημιμαραθώνιο (21,1χλμ.) -με την συμμετοχή του Ελληνοαμερικανού Υπερμαραθωνοδρόμου Κωνσταντίνου Καρνάζη- και τα 10χλμ., και ακολούθησε η διαδρομή των 5χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα). Η δραστηριότητα του τρεξίματος ολοκληρώθηκε με αμέτρητα παιδικά χαμόγελα που συμμετείχαν στην παιδική διαδρομή του 1χλμ., με την υποστήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος». Τις διαδρομές σχεδίασε και επιμελήθηκε φέτος με απόλυτη επιτυχία ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος και διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς. Δυναμικό παρών στο τρέξιμο έδωσαν και οι ομάδες του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου και του Α.Ο. Ακρίτα, που αμέσως μετά έλαβαν μέρος και στην δραστηριότητα του Kids’ Athletics με πρεσβευτή τον Περικλή Ιακωβάκη.
Αντίστοιχα, η food blogger Mamatsita ανέλαβε, με το δεύτερο κατά σειρά, cooking challenge της να αναζωογονήσει και να ενδυναμώσει τους συμμετέχοντες στο τρέξιμο, προσφέροντας τους παραδοσιακά Μεσσηνιακά εδέσματα στην Costa Navarino με την υποστήριξη του Εστιατορίου Ποσειδωνία.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar