Ένα νέο εστιατόριο  με βάση το αβοκάντο άνοιξε στο Άμστερνταμ. Ονομάζεται “The Avocado Show” το οποίο έχει προσαρμόσει τα μενού του γύρω από από αυτό τον καρπό και τις ευεργετικές του ιδιότητες Τα “μπέργκερ”, τα τόστ και τα σάντουιτς, αλλά και τα υπόλοιπα ευφάνταστα πιάτα, συνθέτουν μια εντυπωσιακή, πολύχρωμη και υγιεινή γαστρονομική εικόνα. Στα “μπέργκερ” πχ, το αβοκάντο αντικαθιστά το ψωμί ! Το εστιατόριο προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

Το αβοκάντο είναι ένα δέντρο γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο.  Αρχικά ευδοκίμησε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στις Η.Π.Α., Βενεζουέλα, Κολομβία, Χιλή, Κούβα και έφτασε στο Ισραήλ και την Αυστραλία. Στην Ευρώπη έφθασε μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο όταν άρχισε η καλλιέργεια του στην Ισπανία και Πορτογαλία ενώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, έφθασε αρκετά αργότερα. Ο καρπός του δέντρου έχει γεύση βουτυρώδη. Το σχήμα του είναι ωοειδές και ο φλοιός πράσινος. Η σάρκα του παχιά, ελαφρώς κίτρινη ως κιτρινοπράσινη. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες και τρώγεται και ως ορεκτικό με λεμόνι και αλάτι. Τα οφέλη του είναι πολλαπλά: Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, αλλά και ω-6 που μειώνουν τη χοληστερόλη και είναι ευεργετικά για την καρδιαγγειακή λειτουργία, περιέχει 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, κάλιο, λουτείνη ευεργετική για τα μάτια, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες, είναι πηγή σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου και μαγγανίου, κ.α.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments