Πριν κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο, σίγουρα θα μπείτε στις σχετικές ιστοσελίδες για να δείτε πληροφορίες για το ξενοδοχείο. Από τη θέση που βρίσκεται και την βαθμολόγια που του δίνουν οι πελάτες του, μέχρι φωτογραφίες από τους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια. Πριν κάνετε κράτηση στο ξενοδοχείο τα έχετε δει όλα.
Τι γίνεται όμως με τα αεροπορικά ταξίδια; Τι γνωρίζουμε για την αεροπορική εταιρεία που θα πετάξουμε, τις ακριβείς παροχές της κατά την πτήση, τον τύπο του αεροσκάφους και την άνεση των καθισμάτων; Λίγα πράγματα καθώς δεν υπάρχουν οι σχετικές πληροφορίες διαθέσιμες στο ευρύ κοινό στο βαθμό που αυτό γίνεται με τα ξενοδοχεία.
Η Airbus, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών στον κόσμο και η ιστοσελίδα Routehappy που ειδικεύεται στην αναζήτηση και σύγκριση αεροπορικών τιμών και σχετικών πληροφοριών, ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν προκειμένου να παρέχουν στο επιβατικό κοινό περισσότερες πληροφορίες για την πτήση που θα επιλέξουν. Από το πλάτος του καθίσματος μέχρι το σύστημα ψυχαγωγίας στην πτήση, τον φωτισμό στην καμπίνα του αεροσκάφους, το φαγητό και όλα τα άλλα.
Σύμμαχος στην προσπάθεια τους είναι μέχρι στιγμής τέσσερις από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς του κόσμου: Cathay Pacific, Emirates, Όμιλος Lufthansa και Singapore Airlines.
Ο λόγος που η Airbus προχωρά σ΄αυτή την κίνηση είναι οι έρευνες που δείχνουν πως το 53% των επιβατών αναψυχής και το 61% των επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λογούς, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον τύπο του αεροσκάφους με τον οποίο θα πετάξουν. Τώρα θα έχουν στην διάθεση τους ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την πτήση τους πριν κάνουν κράτηση εισιτηρίου.
Αυτονόητο είναι πως αν αυτό γενικευτεί, τότε οι αεροπορικές εταιρείες θα αναγκαστούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους καθώς ο υποψήφιος επιβάτης θα έχει όλες τις συγκρίσιμες πληροφορίες για κάθε πτήση ξεχωριστά και θα επιλεγεί όχι μόνο με βάση την τιμή του εισιτηρίου αλλά και τις παροχές τις οποίες θα γνωρίζει καλύτερα.
Έτσι λοιπόν σε λίγο καιρό δεν θα λέμε “μια πτήση είναι θα περάσει” αλλά θα επιλέγουμε αυτή που θα μας υπόσχεται μια καλή ταξιδιωτική εμπειρία.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar